Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το έτοιμο και το νόστιμο

Ζω με έναν συνταξιούχο, αν και κάπως νέο πατέρα, μια μητέρα που εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ και μια αδελφή που πηγαινοέρχεται στην επαρχία για σπουδες. Είναι λογικό λοιπόν, μιας και εγώ είμαι η μόνη στο σπίτι με τακτική παρουσία από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 6 το επόμενο πρωί, να επωμίζομαι την παρασκευή του καθημερινού φαγητού.

Είναι όμως ώρες και φορές που απλά ΔΕΝ θες να μπεις στην κουζίνα. ΔΕΘΕΣΝΑΜΠΕΙΣ βρε παιδί μου, έτσι, κολλητά οι λέξεις η μια στην άλλη και με κεφαλαία γράμματα. Και τότε η μόνη σου λύση είναι ή το σουβλατζίδικο ή το έτοιμο φαγητό.

Ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, το να πετάξεις μια έτοιμη προψημένη πίτσα στο φούρνο μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή, ειδικά όταν οι γευστικοί κάλυκες έχουν συνηθίσει σε πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις (δηλαδή σε κάτι λιγότερο ετοιματζίδικο και κατεψυγμένο/ψυγμένο...) Οπότε...

ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ

Υλικά

1 πακέτα Pizza Fresca Jambon-Bacon Νίκας

1/2 πακέτο κομματάκια καπνιστό μπαίηκον Νίκας

10 φέτες τυρί Τρικαλινό Φάγε

μισή πράσινη πιπεριά


Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε το πακέτο της πίτσας.
2. Ρίχνουμε πασπαλιστά τα κυβάκια του μπαίηκον πάνω από τα υλικά της πίτσας.
3. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και στολίζουμε τις ροδέλες πάνω από την πίτσα. 4. Σκεπάζουμε την πίτσα με τις φέτες του κασεριού.
5. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της πίτσας.
6. Τρώμε με άνεση, ελπίζοντας να μη βαριόμαστε να μαγειρέψουμε αύριο.

Σχετικά με τις μερίδες που βγαίνουν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα από τα αξιώματα της μάσας. Το προψημένο φαγητό, όση κι αν είναι η ποσότητά του, πάντα χορταίνει λιγότερο από την ίδια ποσότητα φαγητού που θα μαγείρευες ο ίδιος ή θα σου έφερνε το ντελίβερυ. Αποτέλεσμα της θεωρίας αυτής είναι ότι μπορεί με μια ανάλογη πίτσα να χορταίνουν δύο άτομα στην πιτσαρία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση για δύο άτομα θα χρειαστούν 1,3333333 πίτσες. Μη με ρωτάτε πώς γίνεται. Απλά παρατηρήστε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια: