Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σπιτικό club sandwich

Σήμερα, το σπιτικό μας club sandwich ήταν ολίγον από χίππης.

Γενικά, ξέρω και φτιάχνω γ@μ@τ@ club sandwich. Όπως πρέπει βρε παιδί μου, με το τυράκι τους, το ζαμπονάκι τους, το μπέικόν τους. Με ντοματούλα και μαρουλάκι και τη μαγιονέζα τους και με το ψωμάκι τους ξεροφρυγανισμένο. Αμέ. Πώς να σας πω δηλαδή, ξέρω πώς γίνεται ένα club sandwich. Το γνωρίζω. Το κατέχω.

Γεγονός είναι όμως ότι κάποιες φορές ούτε τα κατάλληλα υλικά έχεις, ούτε και πρέπει να φας κάτι από τα κατάλληλα υλικά. Γι' αυτό και -ω του θαύματος!- γι' άλλη μια φορά υπέπεσα στο αμάρτημα του αυτοσχεδιασμού. Βοήθησε βέβαια και το ότι έκαψα το ψωμί που είχα κρατήσει. Όπως επίσης και το ότι δοκίμασα την τύχη μου στο ψησιμο ψωμιού με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα... τα οποία θα τα κουβεντιάσουμε κάποια άλλη στιγμή.


Σπιτικό club sandwich

Μερίδες: 2

Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά:

6 λεπτές φέτες ψωμί με μπύρα και μέλι
4 φέτες τυρί του τοστ (στο Σπίτι Μας προτιμάμε Τρικαλινό light)
2 αυγά
4 φυλλαράκια μαρούλι iceburg
1 μικρή ντομάτα
2 κουταλάκια μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλάκια κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι, βασιλικός αποξηραμένος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

2. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, να κάψει. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό κατά βούληση και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σχηματίζεται μια πολύ λεπτή ομελετίτσα, σαν κρέπα. Την ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, σπρώχνοντας τις άκρες της με μια ξύλινη σπάτουλα, να μην κολλήσουν, για περίπου δύο με τρία λεπτά. Τη γυρίζουμε προσεκτικά, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να ψηθεί με την εναπομήνασα θερμότητα.

3. Ετοιμάζουμε τα υλικά: πλένουμε το μαρουλάκι και αφαιρούμε το σκληρότερο μέρος του κοτσανιού του. Πλένουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε έξι λεπτές φέτες. Κόβουμε την ομελετίτσα στα τέσσερα.

4. Στρώνουμε τις δύο φέτες του ψωμιού με μαγιονέζα. Βάζουμε από πάνω το τυρί, 2 φέτες σε κάθε φέτα. Τακτοποιούμε το μαρούλι και αλατίζουμε ελάχιστα.

5. Σκεπάζουμε το μαρούλι με μια φέτα ψωμιού ακόμη. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε ελάχιστα και προσθέτουμε από δύο κομμάτια ομελέτας σε κάθε σάντουιτς.

6. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και την κέτσαπ στις τελευταίες φέτες ψωμιού και με την λάμα του μαχαιριού ή με το πίσω μέρος του κουταλιού τις ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τις ομελέτες, ώστε το μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ να πέφτει πάνω τους.

7. Κόβουμε στα τέσσερα διαγώνια και σερβίρουμε.

Μια καλή ιδεά θα ήταν να παραλείψουμε την μαγιονέζα, το μαρούλι και τη ντομάτα, να ψήσουμε τα σάντουιτς πριν τα κόψουμε κι όταν γίνουν, τότε να τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. ΄Ετσι θα λυώσει κάπως το τυρί και η ομελέτα θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Το ψωμί με μπύρα και μέλι ήταν πολύ γλυκό για να φαγωθεί σαν ψωμί, με το φαγητό, αλλά στο σάντουιτς ήταν αρκετά καλό, συνόδευε ευχάριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: