Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Enchiladas Griegas Con Salchichas De Polo

Όχι, να μη με ξεματιάσετε.

Ούτε και να με ραντίσετε με αγιασμό, ξέρω τι λέω και σε λίγο που θα ξέρετε κι εσείς το μόνο που θα θέλετε να με ραντίσετε είναι με λουλούδια.

Γιατί πέρα από κάθε αλαζονική διάθεση, αυτό το πράγμα με το περίεργο όνομα είναι απλό, εύκολο, νόστιμο και ελληνικότατο. Αλήθεια.

Όσο ελληνικες μπορεί να είναι οι πίτες για σουβλάκι, το τουρσί, η σάλτσα ντομάτα και το λουκάνικο από κοτόπουλο.


Enchiladas Griegas Con Salchichas De Polo

Πίτες φούρνου ελληνικές, γεμιστές με λουκάνικο κοτόπουλου

Μερίδες: 4

Χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά:

8 πίτες για σουβλάκια
8 χωριάτικα λουκάνικα από κοτόπουλο
250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμμάρια τουρσί ανάμεικτο (καρότο, κουνουπίδι, σέλινο, πράσινη ντομάτα, ραπανάκι)
αλάτι, μαύρο πιπέρι τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό





Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Στραγγίζουμε το τουρσί από οποιοδήποτε ζουμί κι αν έχει και το τρίβουμε στο μούλτι, να γίνει ψίχουλα. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το τουρσί. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο, τριμμένο ανάμεσα στις παλάμες. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, να δέσει. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, γιατί το τουρσί είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.

2. Ετοιμάζουμε τις πίτες: Ενώ η σάλτσα είναι ακόμη ζεστή, βουτάμε τις πίτες μία-μία στη σάλτσα, αφήνοντάς τες για ένα-δυο λεπτά, να ρουφήξουν τα υγρά και να μαλακώσουν. Τις κρατάμε κατά μέρος.

3. Ετοιμάζουμε τα λουκάνικα: Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μια γκριλιέρα να κάψει. Ψήνουμε στη γκριλιέρα τα λουκάνικα πολύ καλά (γιατί η σαλμονέλα παραμονεύει). Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα λουκάνικα στο γκριλ.

4. Ετοιμάζουμε τις εντσιλάδας: Βάζουμε σε ένα πιάτο μια πίτα. Τυλίγουμε με αυτήν ένα λουκάνικο και το τοποθετούμε σε πυρέξ. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πίτες και λουκάνικα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί.

5. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα, περίπου 20 λεπτά, στους 250 βαθμούς ή ως να αρχίσει να ξεροψήνεται το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως με δροσερή πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.



Σοβαρά τώρα: εντιτσιλάδα είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο, το οποίο αποτελείται από πίτες καλαμποκίσιες (τορτίγιες) βουτηγμένες σε τσίλι κόκκινο ή πράσινο, μέσα στις οποίες τυλίγουμε κάποια γέμιση με τσίλι, κρέας και τυρί. Ψήνονται σαν τα κανελόνια και σερβίρονται με ξυνόκρεμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: