Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μπουρίτος αλ Τσικνοπέμπτη

Ε, θα σκάσω.

Τα ονειρεύομαι τα τάκος αλ παστόρ. Είναι πιτούλα καλαμποκίσια τυλιχτή, με λαχανικά και χοιρινό κρέας που το έχουν μαρινάρει σε χυμό ανανά. Καταλαβαίνετε. Βούτυρο στο ψωμί μου.


Και κάθε φορά ξεχνάω τον ανανά. Κάθε φορά. Και κάθε φορά βρίσκω στην κατάψυξη μία μερίδα χοιρινή τηγανιά, που περίσσεψε από την Τσικνοπέμπτη. Και κάθε φορά βρίσκω πολύ πιο χρηστικό να τυλίξω την πιτούλα σε ρολό τύπου μπουρίτο, παρά να την αφήσω ανοιχτή όπως πρέπει σε ένα τάκο που σέβεται τον εαυτό του.

Μπουρίτος αλ Τσικνοπέμπτη. Γουάι νοτ;



Μπουρίτος αλ Τσικνοπέμπτη
Καλαμποκίσιες πίτες γεμιστές με σαλάτα, καλαμπόκι και χοιρινή τηγανιά

Πηγές: αυτό το σόου. Στο περίπου.


Μερίδες: 2

Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά:

4 μεγάλες τορτίγιες ζυμωμένες με βασιλικό και ντομάτα
1 μερίδα χοιρινή τηγανιά
200 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας
4 φύλλα μαρουλιού ή κατσαρής σαλάτας
1 μικρό κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από βάζο




Εκτέλεση

1. Πλένουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε το μαρούλι, το βουτάμε για λίγο σε νερό με ξύδι και το ξεβγάζουμε. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε καλά τη χοιρινή τηγανιά. Απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας τέσσερα φύλλα αλουμινόχαρτου, μιάμιση φορά το μέγεθος της μιας τορτίγιας.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 250 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό ταψί χωρίς καμία λιπαρή ύλη, βάζουμε τις τορτίγιες απλωτά, να επικαλύπτονται όσο το δυνατόν λιγότερο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10-15 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε αμέσως το ταψί και κλείνουμε το φούρνο.

3. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε γρήγορα να μην προλάβουν να κρυώσουν οι τορτίγιες, αλλιώς θα σκληρύνουν και πάλι και δε θα τυλίγονται. Απλώνουμε τις τορτίγιες πάνω στα αλουμινόχαρτα. Μοιράζουμε στα τέσσερα το χοιρινό, το καλαμπόκι, το μαρούλι, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τυλίγουμε γρήγορα σε ρολό με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου.

4. Κόβουμε κάθε μπουρίτο στα δύο και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με γουακαμόλε, bottle caps και ξυνόκρεμα ή γιαούρτι χτυπημένο. Πατάτες τηγανιτές ή ροδέλες κρεμμυδιού τηγανιτές σε κουρκούτι προαιρετικές.





Μη με ρωτήσετε τι είναι τα bottle caps. Θα σας πω μετά το Πάσχα ή την επόμενη φορά που θα έχω κόσμο στο σπίτι. Μπορεί και να τραβήξω και καμιά φωτογραφία, αν προλάβω πριν εξαφανιστούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: